Rešio da uzme "stvar u svoje šape", pa prešao 1.500km kao slepi putnik

Kada je porodica jednog australijskog terijera otputovala na godišnji odmor bez njega, Rasti je odlučio da "uzme stvari u svoje šape" i prešao je 1.500 kilometara kao slepi putnik u jednom kamionu koji je krenuo iz Gundivindija u Kvinslendu, pišu lokalni mediji.

Izvor: hina

Utorak, 16.01.2018.

18:20

Rešio da uzme
Foto: Thinkstock

Dok je četvoročlana porodica bila na odmoru, Rastija su poverili na čuvanje svekru i svekrvi koji žive u blizini.

"Rasti je kod njih zadovoljan, ali ima običaj da se iskrade i izađe na auto-put i sprijatelji se s prolaznicima", rekla je njegova vlasnica Laura Skadamor za lokalni ABC.

Trogodišnji terijer ni ovaj put nije odoleo pozivu daljine pa se potajno ukrcao u teretni deo kamiona koji je prolazio pored kuće.

Vozač je shvatio da ima slepog putnika na pola puta prema Snoutaunu, oko 1.500 km udaljenom od Gundivindija, gde živi s porodicom, pa je odlučio da ga povede svojoj kući.

Na Rastijevoj ogrlici pročitao je broj telefona Skadamorovih, pa ih je obavestio o tome da je njihov kućni ljubimac kod njega i da je dobro.

Laura Skadamor kaže da nije prvi put da i Rasti otputuje kada oni odu na godišnji odmor. Godine 2016. otišao je do grada Činčile, od Gundivindija udaljenog "samo" 230 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: