Barkli je veliki "danac" koji obožava divlje konje / VIDEO

Sklonište za divlje konje "Skajdog" u Kaliforniji pruža mustanzima, spasenim od tragične sudbine, sve što im je potrebno za život kao u pririodnom staništu...

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

12:36

Barkli je veliki
Prinscreen YouTube/The Dodo

Budući da u "Skajdog" dolaze uplašeni i traumatizovani potrebno je da prođe neko vreme da bi ukazali poverenje svojim spasiocma.

U tome im dosta pomaže Barkli, danska doga koja se stara o svim životinjama na prostranom ranču. Barkli je neka vrsta menadžera ranča. I vlasnica ranča Kler kaže da njena doga predstvalja "most" između nje i konja.

Barkli je stalno sa konjima. Dočekuje nove koji dođu i pazi na njih, igra se u druži sa starima. Čak i seno jede sa njima!

Poseban odnos ima sa kobilom Petulom, koja je, kada je spasena, bila sva u promrzlinama. Barkli je grli svaki put kada je vidi.

Ranč je dom mnogih životinja, pa osim Petule, Barklijeva dobra drugarica je i ovca Lulu. Kler je veoma ponosna na svog velikog "danca" i svu njegovu pomoć oko konja, ranča i ostalih životinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: