Denis Macujev, najbolji pijanista sveta na "Boljšoj" festivalu

Na trećoj večeri festivala "Boljšoj", koncert je održao Denis Macujev, jedan od najboljih pijanista današnjice. Publika je imala prilike da uživa u zvucima Rahmanjinovljevog koncerta za klavir i orkestar u ce-molu, i Geršvinovom "Rapsodijom u plavom" u pratnji Simfonijskog orkestra Boljšoj, pod dirigentskom palicom maestra Ivana Josipa Skendera.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

08:50

Denis Macujev, najbolji pijanista sveta na
Foto: Promo

Nakon nastupa čuvenog Macujeva, koji je oduševio publiku i mlade talentovane muzičare koji učestvuju u takmičarskom delu festivala, na četvrtom i poslednjem danu "Boljšoj" festivala, nastupiće violinisti Julijan Rahlin i Roman Simović. Julijan Rahlin je jedan od najpoštovanijih violinista današnjice, ali i svestrani muzičar i dirigent. Julijan Rahlin nastupiće sa sekstetom oformljenim specijalno za festival Boljšoj koji čine Roman Simović, Sara Mekelrejvi, Milena Simović, Boris Andrijanov i Dragan Đorđević. Posle nastupa u okviru seksteta, Roman Simović, jedan od najboljih violinista svoje generacije i koncertmajstor čuvenog Londonskog simfonijskog orkestra, izvešće "Muzičke ilustracije" Sviridova i Koncert za violinu i orkestar, ce mol, Johanesa Bramsa. Ujedno, poslednje festivalske večeri biće proglašeni pobednici takmičarskog dela Boljšoj festivala, koji su se nadmetali u dve starosne kategorije od 13 - 17 godina i 18 - 25 godina, a dolaze iz Srbije, Republike Srpske i Ruske Federacije. Najboljima će biti uručene glavne nagrade festivala - zlatna, srebrna i bronzana matrjoška. Cilj Boljšoj festivala, koji od osnivanja podržava ruska kompanija „Gasprom njeft“, jeste promocija mladih talenata iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske i Rusije. Pored toga, kompanija „Gasprom njeft“ na ovaj način nastoji da pruži podršku jačanju prijateljskih veza Srbije i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: