Festival italijanskog filma od večeras u Kinoteci

Festival italijanskog filma, koji će u Beogradu biti održan u okviru prvog izdanja Nedelje italijanskog filma u svetu - "Fare Cinema", biće otvoren večeras u Jugoslovenskoj kinoteci.

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

09:36

Festival italijanskog filma od večeras u Kinoteci
Thinkstock / Ilustracija

Festival italijanskog filma biće otvoren u 20 časova, u prisustvu Ljube Jovićević, jedne od glumica u filmu "Neobične strankinje", koji će biti prikazan na festivalu, saopštio je Italijanski institut za kulturu.

Specijalni gost ovog izdanja festivala je italijanski šminker Alesandro Bertolaci, dobitnik Oskara 2017. za najbolju šminku i frizuru u filmu "Samoubilački odred".

Bertolaci će se predstaviti publici u Kinoteci u subotu 26. maja u 20.30, a istog dana u 16.00 biće gost Akademije del Luso u Beogradu i govoriće na temu "Svet filma i njegovi zanati između umetnosti, kulture i globalne industrije".

Manifestaciju promoviše Ministarstvo spoljnih poslova Italije uz podršku diplomatsko-konzularne mreže i Italijanskih instituta za kulturu sa ciljem da predstavi kvalitetnu italijansku kinematografiju u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: