"Nadam se da je moj film totalno politički nekorektan"

Milorad Milinković, reditelj filma "Patuljci s naslovnih strana", kaže da se u svom delu trudio da izmašta rijaliti programe kakvi nikada neće postojati, a čime je želeo da pokaže šta nam sve sve može dogoditi u budućnosti.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.01.2018.

16:59

foto: screenshot

Film se, naime, bavi životom, događajima i intrigama u vezi s najmoćnijim rijaliti magom s ovih prostora, a reditelj je na pres konferenciji rekao da je reč o takvom formatu koji je kod nas zabranjen, ali i da "nikada ne možete biti sigurni u kakvo će ludilo neko društvo da sklizne".

"Želeli smo da napravimo novu umetničku stvarnost koja kao ogledalo pokazuje šta nam se sve može dogoditi u budućnosti", kazao je Milinković na pres konferenciji uoči premijere koja je 17. januara u Sava centru.

U tom smislu, ocenio je da je politička korektnost "izmišljotina i vid cenzure kojom libaralni kapitalizam želi da nam otme sve", te rekao da se nada da je njegov film totalno politički nekorektan.

Inace, reditelj kaže da je nakon ostvarenja "Mrtav ladan" i "Čitulja za Eskobara" nastavio da snima crne komedije.

"To jeste moj autorski okvir ali sa druge strane ne mogu da ostanem imun na sve u čemu živimo. Volim da pomeram stvari unapred praveći filmove i čini mi se da sam to ovog puta uradio", kazao je Milinković.

Kaže i da nije imao nameru da kritukuje bilo koga i bilo šta u našem društvu.

"Da bi neko nešto kritikovao mora da se oseti moralno superiornim. Biblija kaže - Ko je bez greha nek baci prvi kamen. Ne osećam se moralno superiornim da bih bilo šta kritikovao, ali moj film jeste pokazatelj gde će svet biti u budućnosti ako ovako nastavi. Srbija je daleko od toga da je najgora u tablodiizaciji društva. Ima i gorih zemalja, a mi manje više kupimo trendove od razvijenijih zemalja", kazao je Milinković.

Pored režije Milinković potpisuje i scenario filma, a briljantnu glumačku ekipu Gordan Kičić, Boris Milivojević, Aleksandar Radojičić, Milena Radulović, Marko Gvero, Jelena Đukić, Ljuba Bandović, Tamara Krcunović, Rale Milenković, Olga Odanović...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: