Budućnost jedne mlade porodice zavisi od svih nas

Docent na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu dr Nenad Ristić (36) oboleo je od retke vrste limfoma, a njegovoj supruzi otkriven je tumor na mozgu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2018.

21:47

Budućnost jedne mlade porodice zavisi od svih nas

Potrebna im je pomoć svih nas u prikupljanju novčanih sredstava za Nenada.

Početkom maja 2017. godine Nenad je otišao lekaru zbog upale sinusa.

Međutim, na insistiranje lekara urađeni su dodatni pregledi i snimanja koja su pokazala da Nenad boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena. Radi se o vrlo agresivnom limfomu koji brzo napada organizam, i koji se nakon prividnog izlečenja pacijenta, za kratko vreme ponovo javlja.

Prva faza lečenja koja uključuje agresivnu hemioterapiju je započeta u Srbiji.

Da bi se Nenad izlečio od veoma retke, agresivne i brzo recidivirajuće vrste limfoma, neophodno je presađivaje matičnih ćelija tj. lečenje u Nemačkoj.

Pored ovako teške Nenadove zdravstvene situacije, Nenadovoj supruzi Marini je oktobra meseca 2016. godine, pred porođaj, dijagnostikovan veliki tumor na mozgu. Nakon rizičnog porođaja dobili su devojčicu, a Marini je te godine odstranjen veći deo tumora. Čeka je jos operacija gama nožem, međutim, zbog Nenadovog zdravstvenog stanja zaustavila je lečenje.

Spašavanjem Nenadovog života, dajete snagu njegovoj supruzi Marini da nastavi lečenje, a njihovoj ćerkici da raste uz svoje roditelje. Budućnost ove mlade porodice u potpunosti zavisi od donacija dobronamernih ljudi.

Pomozimo Nenadu! Upišimo 328 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Uplati na račune:

Dinarski: 160-480610-54

Devizni: 00-540-0002220.1

IBAN broj: RS35160005400002220136

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: