"Srpski nacionalistički režim iz Beograda sprečio dolazak"

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin je posle uskraćivanja dozvole Bedžetu Pacoliju da poseti Novi Pazar, vlast u Srbiji nazvao "nacionalističkim režimom".

Izvor: Tanjug

Subota, 21.07.2018.

20:11

Ugljanin je premijerku Anu Brnabić optužio za netoleranciju prema Bošnjacima.

Ugljanin je, u pismu Pacoliju, kome se obraća sa "ministar vanjskih poslova Republike Kosovo", naveo da je "sa velikim žaljenjem" primio informaciju da je, kako je nazvao, "aktuelni srpski nacionalistički režim iz Beograda" sprečio njegov dolazak.

On je, takođe, izrazio "zahvalnost" Pacoliju zbog spremnosti da poseti Novi Pazar, i pored, kako tvrdi, "svih prepreka nametnutih od strane velikosrpskog nacionalističkog režima".

Dok u pismu navodi da ga raduje spremnost Pacolija da "omogući građanima Sandžaka da čuju i drugu stranu", Ugljanin tvrdi da "nespremnost aktuelnog srpskog režima da svim građanima omoguće da čuju i drugačije mišljenje najbolje odslikava karakter tog režima".

Povodom upozorenje predsednice Vlade Ane Brnabić čelnicima BNV da poštuju zakone svoje države, a pre svega onaj koji članovima Saveta nacionalnih manjina zabranjuje da se bave politikom, Ugljanin se u pismu Pacoliju požalio kako je to "pretnja bošnjačkom narodu".

Prema shvatanju predsednika BNV, to je "izraz netolerancije prema bošnjačkom narodu Sandžaka i nepoznavanja pravne regulative".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: