Tončevljeva ćerka zaposlena u MSP; Tončev: Nije preko veze

Nakon nedavno završenog konkursa Ministarstva spoljnih poslova, u radni odnos na određeno vreme od godinu dana primljeno je deset kandidata.

Izvor: B92, Danas

Utorak, 17.07.2018.

23:42

Tončevljeva ćerka zaposlena u MSP; Tončev: Nije preko veze
screenshot

Među kojima je i Marija Tončev, ćerka Ivice Tončeva, državnog sekretara u tom ministarstvu, piše Danas.

Ivica Tončev kaže za Danas da se njegova ćerka godinu dana pripremala za ovo, čak i protiv njegove volje, jer joj je želja da se bavi diplomatijom.

“Ona se školovala u Beču, gde je diplomirala ekonomiju na američkom univerzitetu "Webster“ na engleskom jeziku. Sem nemačkog i engleskog, govori ruski i španski, a služi se i francuskim. Prošla je šest krugova testiranja na konkursu Ministarstva. Da sam želeo da je zaposlim "preko veze“, zašto bi uopšte konkurisala”, kaže Tončev.

On dodaje da je Marija radila pri Misiji OEBS-a u Beču i da je krajem prošle godine diplomirala na Diplomatskoj akademiji pri MSP-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: