"Svedok saradnik u procesu protiv Šarića je pod istragom"

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi krivični postupak protiv svedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića i njegove kriminalne grupe.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

13:20

Ilustracija: Thinkstock

Portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić precizirala je za Tanjug da je u toku istraga protiv Joksovića zbog krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, kao i prouzrokovanje lažnog stečaja.

Druge detalje tužilaštvo nije preciziralo.

Pored Joksovića, svedoci saradnici Tužilaštva za organizovani kriminal u procesu protiv Šarićeve grupe su Radan Adamović i Draško Vuković i njihova nagodba sa tužilaštvom je da za male kazne govore o kriminalnim radnjama grupe.

Sam Šarić kao i drugi okrivljeni u tom procesu Joksovića su u više navrata označili kao nepouzdanog svedoka, koji prema njihovim tvrdnjama, svedoči na njihovu štetu kako bi se domogao njihove imovine.

Joksović je prema pisanju medija, vlasnik štamparije u Žarkovu koja je dva puta bila meta bombaških napada 2011. i 2015. godine, kao i jednog kafića u istom naselju, na koji je takođe bila bačena bomba 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: