Beograd okovan snegom, na ulicama sve što grad ima / FOTO

RHMZ upozorio - u Srbiji hladno sa snegom. Intenzivnije padavine očekuju se ujutru. Posle podne očekuje se da oslabi. Beograd okovan.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

07:36

Beograd okovan snegom, na ulicama sve što grad ima / FOTO
B92

Sneg je u Beogradu počeo da pada juče popodne i padao je cele noći. Zabelelo se sve, a visina snežnog pokrivača na pojedinim mestima iznosi i preko 20 cm. Od jutros ºu prohodne glavne gradske saobraćajnice, dok se ulice drugog i trećeg prioriteta polako čiste. Saobraćaj jutros nije bio u zastoju.

Utisak je, kažu reporteri Prve TV da su mnogi na posao otišli bez automobila.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je jutrso da su ulice prvog prioriteta u Beogradu očišćene, dok će ulice drugog prioriteta biti očišćene kada sneg prestane da pada. "Sve što imamo je na ulici. Celu noć smo radili da bi jutarnji špic prošao kako treba", rekao je Mali.

On je za RTS rekao da sneg čisti 1.500 ljudi s 316 mašina.

U Beogradu sneg neprestano pada već 20 sati, a po najavama meteorologa, nastaviće da pada bar do podneva. Kako kažu meteorolozi, sneg će oslabiti popodne, najpre na severu i zapadu Srbije uveče i u toku noći prestanak padavina. Najniža temperatura biće od minus pet od nule, a najviša dnevna od minus dva do dva stepena Celzijusa.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 30. marta, biće postepeno toplije. U subotu će biti umereno i potpuno oblačno, u istočnim i južnim predelima još ponegde sa slabim snegom.

U nedelju pre podne će, prema prognozi, biti suvo sa sunčanim periodima, posle podne novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti jugozapadne krajeve, na visokim planinama i u Timočkoj Krajini sneg.

Zatim do kraja perioda biće promenljivo oblačno, mestimično sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom.

U nedelju će u košavskom području i na planinama duvati umeren i jak jugoistočni i južni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: