Bela kuća: Nijedan Rus nije poginuo, "hvala" od Putina

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio se danas predsedniku Donaldu Trampu, potvrdila je Bela kuća.

Izvor: B92

Nedelja, 17.12.2017.

21:59

Bela kuća: Nijedan Rus nije poginuo,
Foto: GettyImages

Kako se navodi u saopštenju, Putin je pozvao Trampa da se zahvali na upozorenju američkih obaveštajnih službi zahvaljujući kojim je sprečen teroristički napad na Sankt Peterburg.

“Zahvaljujući informacijama koje do kojih su došle SAD, ruski zvaničnici uhapsili su teroriste uoči napada koji je mogao da ubije veliki broj ljudi. Nijedan ruski život nije izgubljen i napadači su uhvaćeni“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Tramp zahvalan na pozivu i da je Putinu naglasio da su “on i cela obaveštajna zajednica počastvovani što su pomogli da se spasi veliki broj ljudi“.

Tramp je takođe naglasio značaj obaveštajne saradnje u borbi protiv terororista “gde god se oni nalaze“.

“Obojica lidera saglasila su se da je ovo pozitivan primer onoga šta može da se desi kada dve zemlje sarađuju. Putin se preko Trampa zahvalio direktoru CIA Majku Pompeu“, dodaje Bela kuća.

Kako se navodi, Tramp je potom pozvao Pompea da mu čestita.

“Čestitao je njemu, njegovim talentovanim ljudima i celoj obaveštajnoj zajednici na dobro odrađenom poslu“, navodi Bela kuća.

Kako je ranije saopšteno, ruska FSB uhapsila je članove terorističke grupe povezane sa Islamskom državom.

Ekstremisti su planirali seriju napada na javnim mestima, uključujući i bombaški napad u Kazan katedrali u Sankt Peterburgu.

U aprilu je u bombaškom napadu u sanktpeterburškom metrou poginulo 16 osoba, a ranjeno je više od 50.

To je bio drugi razgovor Trampa i Putina u četiri dana pošto su u četvrtak razgovarali telefonom o nekoliko tema, a najviše o Severnoj Koreji. Predsednik SAD je u tom razgovoru zahvalio ruskom kolegi na tome što je par sati ranije na redovnoj konferenciji za novinare "priznao veliki ekonomski uspeh Amerike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: