Udružili se Dačić i Šešelj: Možda se nismo slagali, ali...

Na lokalnim izborima u opštini Mionica 24. decembra na zajedničkoj listi nastupiće Srpska radikalna stranka, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

15:05

Udružili se Dačić i Šešelj: Možda se nismo slagali, ali...
Foto: Screenshot

Lideri tih stranaka, Ivica Dačić, Vojislav Šešelj i Dragan Marković Palma održali su tim povodom u Mionici predizborni skup ove koalicije.

"Možda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno - nikada nismo bili izdajnici", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da su ti izbori i važni iz ugla potrebe jačanja "patriotskog bloka", jer, kako je primetio, sve je više onih koji bi da destabilizuju Srbiju i region, sa čime je saglasan bio i Vojislav Šešelj koji je dodao da bi "bila dobra i neka šira petriotska koalicija na republičkim izborima".

Podsećamo, na republičkom nivou radikali su u opoziciji, a socijalisti i Jedinstvena partija Dragana Markovića Palme su na vlasti.

"Naša politika je principijelna. Jesmo za EU, ali ne po cenu naših državnih interesa i teritorijalnog integriteta. Ako neko misli da se unutrašnji dijalog vodi u Srbiji kako bi se priznalo nezavisno Kosovo, onda se grdno vara. Kosovo nikada neće postati član UN dok je naših prijateljskih odnosa sa Rusijim i Kinom", rekao je Dačić .

"Ja sam protiv Haškog tribunala, protiv nezavisnog Kosova i da dva muškarca ulaze u brak", rekao je Marković.
Dodao je da je "Šešelj razbio Hag kao zvečku", a da tamo nije ni suđeno Šešelju, već Srbiji i Šešelj je, kaže, u Hagu odbranio Srbiju.

"Dačić je zaslužan što Kosovo nije ušlo u Unesko i što je srpsko kolo priznato u Unesku kao naša kulurna nematerijalna baština" rekao je Marković.

"Slažem se svim sto je Palma rekao. Nikada neću dozvoliti da 'dosmanlije' dođu na vlast i zato bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija i na republičkom nivou", rekao je Šešelj i ocenio da je Mionica zato "na neki način eksperiment".

"Mi smo ovde da pariramo naprednjacima i da posle izbora uđemo u razgovor sa SNS sa što vise odbornika", rekao je Šešelj.

Osim toga, Dačić je u Mionici izjavio i da se ne bi se iznenadio da "uz lokalne izbore budu održani i parlamentarni".

“Da izađemo na izbore i ostvarimo što bolji rezultat kako bismo mogli što bolje da se dogovaramo sa naprednjacima posle 24. i kako bismo imali veći uticaj u Mionici. Daj bože da taj rezultat bude dobar i na drugim izborima koji se očekuju, a ne bih se iznenadio i da bude parlamentarnih izbora u Srbiji. Što da ne, kad već idemo na izbore, da idemo...“, rekao je Dačić, nakon čega je dobio aplauz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: