Odšteta za dopingovane istočnonemačke sportiste

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2003.

22:29

Default images
Oko 200 bivših istočnonemčkih sportista, žrtava sistemskog dopingovanja, dobiće od nemačke vlade odštetu od po 10.000 evra.

Nemačka vlada je u tu svrhu izdvojila dva miliona evra, a do sada se prijavilo 197 osoba.

Rok za podnošenje prijava ističe u ponoć, a polovina zahteva podnesena je u poslednjih sedam dana, objavilo je u ponedeljak Savezni administrativni centar u Kelnu.

"Večina sportista i dalje ćuti, jer ih je sramota da priznaju da su se dopingovali. Samo u mojoj grupi bilo je 500 sportista koji su dobijali anaboličke steroide u vreme komunističkog režima u Istočnoj Nemačkoj", rekla je Birgit Bos, iz Centra za pomoć sportistima žrtvama dopingovanja. Pretpostavlja se da je oko 10.000 istočnonemačkih sportista koristilo doping, kako bi postiglo što bolje rezultate, kao i da oko 1.000 još uvek oseća neke od posledica upotebe zabranjenih supstanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: