Novih 100 slučajeva u Hong Kongu

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2003.

18:10

Default images
Još 100 osoba jedne stambene četvrti Hong Konga inficirano je smrtonosnim virusom atipične pneumonije, a zabeležena su i dva nova smrtna slučaja, rekli su u ponedeljak zvaničnici za zdravstvo. Vlasti te bivše britanske kolonije drže u karantinu 200 osoba. Od te bolesti do sada je u svetu umrlo 60 osoba, a u Hong Kongu njih 15. Lekari Hong Konga su uspeli da serumom uzetim od oporavljenih pacijenata, uspešno leče najteže slučajeve teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS). Organizam obolelih je uspeo da proizvede antitela koja se nalaze u serumu, kako bi ubila virus. Sve škole u Hong Kongu i Singapuru su zatvorene kako bi se sprečilo širenje bolesti koja hara i u Vijetnamu, Kanadi i Kini, gde se pretpostavlja da se pojavila još u novembru prošle godine. Poslednja žrtva SARS-a je lekar iz Svetske zdravstvene organizacije koji je preminuo za vikend. On se zarazio u Vijetnamu, nakon što je identifikovao virus. SARS se pojavio i u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Japanu, Irskoj, Italiji i Tajvanu. Više od 1.600 osoba je inficirano tim virusom, a četiri odsto zaraženih umire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: