"Vodi se 35 istraga, za sada nema novih optužnica"

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

13:21

Default images

Tužilaštvo Haškog tribunala namerava da do kraja 2004. podigne još 35 optužnica, a istrage se vode na teritoriji cele bivše Jugoslavije, izjavila je Florans Artman, potrparol Tužilaštva, javlja specijalni izveštač B92 iz Haga Ljubica Gojgić. Komentarišući izjavu saveznog ministra inostranih poslova Gorana Svilanovića, koji je izjavio da očekuje da će protiv državljana Srbije i Crne Gore biti podignuto 6 ili 7 novih optužnica, Florans Artman je rekla da takva izjava neosnovana. "Ne mogu da objasnim zašto se pominje ta cifra, broj optužnica koje će biti upućene u Srbiju i Crnu Goru zavisiće od rezultata istrage Tužilastva", dodala je Florans Artman. On je izjavila da u ovom trenutku Tužilastvo nema nijednu gotovu optužnicu koja bi mogla odmah biti potpisana i poslata u Beograd. Svilanovićevu izjavu Florans Artman je prokomentarisala kao moguće "obraćanje javnosti", podsećanje na obavezu Srbije i Crne Gore da sarađuje sa sudom i činjenicu da će biti novih optužnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: