Tomi Makinen i humanost na delu

Izvor: B92

Petak, 21.03.2003.

11:31

Default images
Subaruov vozač, Tomi Makinen, poklonio je svoju ''Inmarsat zvezda relija'',nagradu dobrotvornoj organizaciji u svom rodnom gradu (Jyvaskyla). Osvajanjem  drugog mesta na reliju Švedske, Finac je dobio i $5000 koje je mogao da pokloni dobrotvornoj organizaciji po sopstvenom izboru.

Po  povratku u Finsku, Makinen je odabrao JYRA, društvo sportista invalida, koji igraju ragbi u invalidskim kolicima na nacionalnom i internacionalnom nivou.

Četvorostruki šampion sveta je u utorak predao ček Raunu Rasanenu, predsedniku organizacije, na finskom hokejaškom plej-ofu.

''Zaista je sjajno što nas je Tomi pomogao sa svojom nagradom- to je skoro godišnji budžet našeg tima i biće nam od značajne pomoći. Naša grupa prati WRC i Tomijevu karijeru, i zaista nam je drago zbog njegovih uspeha.''- rekao je Rauno Rasanen.

''Imarsat zvezda relija'' nagrada se dodeljuje na svakom reliju vozaču, suvozaču ili članu tima za kojeg je žiri sačinjen od stručnjaka, koje predvodi Niki Grist, utvrdi da je odigrao bitnu ulogu na takmičenju. Sebastijen Leb, i Stefan Prevo, suvozač Fransoa Duvala su dosadašnji dobitnici nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: