"Potrebna debata o međunarodnoj politici"

Izvor: B92

Petak, 21.03.2003.

11:14

Default images

Nemački ministar inostranih poslova Jozef Fišer založio se za pokretanje debate o budućnosti međunarodne politike. "Debata je neophodna, i to sa obe strane Atlantika, o tome kakav svet želimo posle 11. septembra 2001.", rekao je Fišer. On je naveo da se postavlja pitanje na koji bi način ubuduće mogla biti rešena opasnost od terorizma. "Nezamenjivost Ujedinjnih nacija  moraće da priznaju i oni koji misle da je rat sada ispravno sredstvo", rekao je Fišer. On je rekao da bi protivnici rata sada morali da "sve svoje snage koncentrišu na ojačavanje međunarodnih institucija i stvaranje mirovnog poretka koji zaslužuje taj naziv".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: