U senci velikih ugovora sa Srbijom: I Hrvatska potpisala sa Kinom

Predstavnici vlada Hrvatske i Kine poptisali su Sporazum o saradnji u području turizma.

Izvor: Hina, Seebiz

Četvrtak, 20.09.2018.

11:00

U senci velikih ugovora sa Srbijom: I Hrvatska potpisala sa Kinom
Foto: Thinkstock

Ministar turizma Hrvatske Gari Cappelli izjavio je kako sporazumom saradnja između dve zemlje postaje još konkretnija, s akcijskim planom i rokovima, posebno nakon otvaranja kancelarije Hrvatske turističke zajednice u Šangaju koje se planira u novembru, navodi Hina, prenosi Seebiz

.

"Tada će se premijer Plenković sastati s kineskim premijerom, što će biti ogroman korak u saradnji dve zemlje. Posetićemo sve važne kineske sajmove, a na inicijativu kineskog ambasadora imamo dogovor da iduća godina bude proglašena godinom turizma između Kine i Hrvatske. To nije slučajno, jer će se baš u Hrvatskoj dogoditi susret premijera inicijative 'Kina +16', što će biti dodatna promocija saradnje", rekao je Cappelli.

Naglasio je kako je ove godine zabeležen ogroman rast dolazaka kineskih turista u Hrvatsku, a uz poboljšanje viznog sistema radi se i na otvaranju direktnih linija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: