U planu novi auto-putevi, Srbija do mora i kroz Albaniju

Sve smo pripremili za novi investicioni ciklus koji se očekuje po završetku radova na koridorima 10 i 11, a podrazumeva početak radova na novim autoputevima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.07.2018.

09:44

U planu novi auto-putevi, Srbija do mora i kroz Albaniju
Foto: Thinkstock

"Mi smo sve pripremili za novi investicioni ciklus. Dakle, kad kažem počinje novi investicioni ciklus to znači da sledeće godine pocinju radovi. Govorimo o novim autoputevima, Niš-Merdere-Priština", rekla je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Istakla je da je vrlo važno da Srbija bude premrežena autoputevima i naglasila da je strateški veoma važan izlazak Srbije na luku i more kroz Albaniju putem Niš-Merdere-Priština koji će početi da se gradi sledeće godine.

"Mi već sada u budžetu imamo garanciju za 200 miliona evra za taj put. Niš-Pločnik je prva deonica na kojoj će se raditi, pa onda idemo dalje", kazala je ministarka.

Naglasila je da će iduće godine početi radovi na Moravskom koridoru za koji je istakla da je najvažniji pored koridora 10 zato što povezuje koridore 10 i 11.

"Kad pogledate Srbiju i kartu Jugoistočne Evrope, Srbija je na nezaobilaznom mestu. Sada je važno da svi mogući infrastrukturni projekti u železnici i putevima idu preko nas", naglasila je.

"Takođe je važno da autoputem na kojem radimo i zovemo ga koridor 11 izađemo na luku Bar, ali je isto tako važna rehabilitacija pruge Beograd-Bar. Mi ćemo to nastaviti. Prošle godine smo završili 77 kilometara, ostalo nam je još 200 i nadam se da ćemo sledeće godine imati dogovore i oko toga", rekla je Mihajlović.

Kako je istakla ministarka, Srbija je danas zemlja koja praktično svake godine završava desetine kilometara autoputeva i praktično najbrža tranzitna ruta sever-jug-istok-zapad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: