"Srbija najbrža ruta, kraće i za 315 kilometara"

Srbija i svi njeni građani imaju koristi od toga što je na putevima Srbije danas 20 miliona vozila više nego pre dve godine.

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

09:28

Foto: Thinkstock

Do kraja godine može se očekivati 53 miliona, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Naša zemlja ima koristi, građani koji žive u njoj imaju koristi što mi zaista imamo 20 miliona više, 53 miliona vozila ocekujemo do kraja godine. O tome nismo mogli ni da razmisljamo pre nekoliko godina", rekla je Mihajlović gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS-a.

Ona je istakla da je Srbija danas zemlja koja praktično svake godine završava desetine kilometara autoputeva i praktično najbrža tranzitna ruta sever-jug-istok-zapad.

"Mi smo inače mnogo brža ruta nego kada bi se išlo preko Bugarske i Rumunije. Preko 150 kilometara kada govorimo o autoputevima, a u železnici čak 315 kilometara je Srbija kraća ruta nego kad se ide kroz druge države i ja sam ponosna na to što smo mi uspeli da vratimo taj saobraćaj sa nekih drugih koridora gde se odvijao, na naš koridor 10", rekla je ona.

Navela je da je "Koridor 10" skoro završen, osim dvadesetak kilometara kroz Grdelicu i Sićevo i istakla da je država mnogo uradila na tom pravcu. Kako kaže, to se vidi po broju vozila, jer niko ne bi išao tim putem da nije najsavremeniji.

Mihajlović je dodala da je potrebno dodatno unaprediti auto-put, srediti odmorišta, kako bi se svi oni koji idu u ove delove Evrope odlučili da idu preko Srbije, jer "put nije samo put, već i sve ono pored".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: