Mask traži pravdu, i stvoriće je

Ilon Mask objavio je, čini se, rat medijima.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

14:29

Mask traži pravdu, i stvoriće je
(Foto: Getty images)

On je najavio da će pokrenuti sajt koji će javnosti omogućiti da oceni kredibilitet novinara, urednika i publikacija, a koji će nazvati Pravda.

Iznerviran poslednjim medijskim izveštajima o njemu i njegovim kompanijama, Mask je objavio veliki broj tvitova, među kojima je i najava pokretanja novog sajta. Javnost će moći da oceni suštinsku istinitost svakog članka kao i da prati ocenu verodostojnosti tokom vremena svakog novinara, urednika ili publikacije, naveo je Mask.

Pravda je reč koja se prevodi kao "istina“ u većini slovenskih jezika, podseća RT.

"Kad god neko kritikuje medije, oni govore: Isti si kao Tramp“, kaže Mask. "Zašto mislite da je on izabran za predsednika? Zato što vam više niko ne veruje.“

Industrija provere činjenica od kuće porasla je nakon predsedničkih izbora u SAD 2016. Fejsbuk je nedavno najavio da će rangirati medijske sajtove na osnovu poverenja zajednice, zajedno sa kontroverznim tink-tenkom, da bi zaštitili izbore od dezinformacija. Maskov potez podržao je i vlasnik Rimac automobila Mate Rimac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: