Kamiondžije besne: Plate ne mogu da pokriju ni troškove

Vozači kamiona su u četiri provincije u Iranu započeli štrajk zbog niskih plata, izvestila je agencija ILNA.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

11:48

Kamiondžije besne: Plate ne mogu da pokriju ni troškove
Foto: Thinkstock

Ta poluzvanična novinska agencija Irana je navela da su štrajkovi započeli u provincijama Kvazvin, Lorestan, Istočni Azerbejdžan i u provinciji Mazandaran.

Kako prenosi AP, ILNA je izvestila da je štrajk počeo u utorak, nakon što su se vozači žalili da njihove plate nisu dovoljno visoke da pokriju njihove troškove.

Američka agencija navodi da u izveštaju nije bilo precizirano koliko je vozača učestvovalo na štrajku, niti koliko će on dugo trajati.

Oni, kako je navela agencija, takođe ističu da su njihovi troškovi porasli od prošle godine, uključujući one za gume i filtere vazduha.

Kamiondžije protestuju u vreme kada je američki predsednik Donald Tramp povukao SAD iz nuklearnog sporazuma šest velikih sila sa Teheranom, uvodeći nove sankcije ekonomiji te zemlje, napominje AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: