Mihajlović sa Rusima i o izgradnji pruge do "Nikole Tesle"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa generalnim direktorom ruske "RŽD internešenel" Sergejom Pavlovim o realizaciji tekućih projekata.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

11:33

Mihajlović sa Rusima i o izgradnji pruge do
Foto: Thinkstock

Oni su razgovarali i o potencijalnim novim zajedničkim projektima srpskih i ruskih železnica.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović je kazala da projekti koji su do sada realizovani predstavljaju primer uspešne saradnje i da očekuje da ona bude nastavljena na novim zajedničkim projektima.

Ministarka i direktor kompanije "RŽD internešenel" razgovarali su o rekonstrukciji i modernizaciji deonice Stara Pazova-Novi Sad, koja se nalazi na budućoj brzoj pruzi Beograd-Budimpešta, koja je deo globalnog kineskog projekta "Jedan pojas, jedan put".

Na sastanku je bilo reči i o mogućim novim projektima u Srbiji za koje je RŽD zainteresovana, uključujući izgradnju pruge do Aerodroma "Nikola Tesla" i izgradnji novog dispečerskog centra za železnicu.

Pavlov je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u okviru realizacije kredita Rusije za modernizaciju srpskih železnica, kao i spremnost ruske kompanije da se angažuje i na novim projektima u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: