“To je UTS, to su mali iznosi, do 20.000 RSD”

U sektoru bezbednosti Srbije zaposleno je 80.000 radnika a polovina nema rešeno stambeno pitanje.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

10:41

“To je UTS, to su mali iznosi, do 20.000 RSD”
Foto: PrvaTV, screenshot

To je za Prvu TV izjavio Dragan Čabrić, predsednik granskog sindikata uprave, pravosuđa, odbrane i policije Nezavisnost.

Prema njegovim rečima, taj sektor obuhvata zaposlene u vojsci, policiji, zavodu za izvršenje sankcija i BIA.

Sa druge strane, predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković kaže da u prosveti ima 147.000 zapsolenih, od čega 109.000 u osnovnom i srednjem obrazovanju od kojih 80 odsto nema rešeno stambeno pitanje.

“Mi ne verujemo da će obrazovanje dobiti jeftine stanove, obećavali su i veće plate ove godine, međutim od toga nema ništa. Vojska je dobijala stanove, odeću i policija se ugrađivala, obrazovanje nikad nije dobijalo, samo kad su bili stanovi solidarnosti, kad se odvajalo 1,6 odsto od plate, mali smo deo tih potreba zadovoljili”, kaže Brajković.

Čabrić je na to odgovorio:

“Pojedina vojna lica primaju 200 evra za stan, to se zove UTS (uvećani troškovi stanovanja) i to imaju vojnici koji nemaju rešeno stambeno pitanje. To su mali iznosi, do 20.000 dinara”.

Celokupan razgovor ko ima prava na jeftine stanove i pod kojim uslovima, pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: