Premijerka objasnila: Zašto 9,5 mil. EUR Kontinentalu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je država dala subvencije Kontinentalu za otvaranje istraživačkom centra u Novom Sadu pošto to nije autsorsing kompanija.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

15:11

Premijerka objasnila: Zašto 9,5 mil. EUR Kontinentalu
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Ona je naglasila i da će Srbija od tog centra imati veliku korist.

Mediji su preneli da je država nemačkoj kompaniji Kontinental dala subvenciju od 9,5 miliona evra, što je čak 19.000 evra po zaposlenom.

Na pitanje novinara zašto se pobunio domaći IT sektor pošto je data subvencija stranoj IT kompaniji, Brnabić je podsetila da je prethodna vlada odlučila da ne daje subvencije za IT kompanije i tada stopirala subvencije za kompaniju Endava.

Ona je rekla da je Kontinental potputno drugačiji slučaj, pošto je Endava autsorsing kompanija koja zapošljava pogramere.

"U slučaju Kontinentala imamo istraživački centar u Srbiji koji promoviše Srbiju kao destinacije za istraživanje i razvoj i donosi drugačiju tehnologiju i znanje".

Brnabić kaže da će od tog centra imati veliku korist naše start ap kompanije i programeri.

Kako kaže, zapošljavaće pre svega mašinske i elektroinženjere sa fakulteta kako bi ih obučili za sprecifičnu istraživačku granu.

"Tako će Srbiji dati mnogo više nego neka IT kompanija koja je došla da se bavi autsorsingom", dodala je premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: