Šta će biti sa Telenor bankom?

Telenor banka neće biti prodata češkom fondu PPF grupa, potvrđeno je za "Novosti" u sedištu Telenora u Norveškoj.

Izvor: Tanjug

Petak, 23.03.2018.

09:56

Šta će biti sa Telenor bankom?
Foto: EPA/Telenor/HO

"Telenor banka nije deo transakcije i Telenor je i dalje vlasnik 100 odsto Telenor banke", ističe se u odgovoru "Novostima".

Najavljeni proces prodaje poslovanja u regionu centalne i istočne Evrope ni na koji način ne utiče na korisnike banke, niti na njihovu saradnju sa bankom. Svi depoziti i krediti su sigurni i Telenor banka nastavlja uobičajeno sa svojim poslovanjem, navodi list.

S obzirom na to da je Telenor grupa obelodanila da planira na osnovu već potpisanog ugovora prodaju svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope, opravdano se postavilo pitanje da li u paketu sa telekomunikacionim operaterom novog vlasnika dobija i banka u vlasništvu ove kompanije, pišu "Novosti".

U Narodnoj banci ističu da je Telenor banka a.d. Beograd u vlasništvu Telenor Danmark Holding A/S iz Kopenhagena u Danskoj, koja je njen stoprocentni vlasnik.

U NBS nisu obavešteni o promeni vlasnika Telenor banke, a svako lice koje namerava da stekne više od pet odsto vlasništva banke može to učiniti samo uz prethodno dobijenu saglasnost NBS.

Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji svog poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope sa PPF grupom u vrednosti od 2,8 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: