Kupio je enormnu količinu bitkoina za 0 (nula) $

Jedna greška jedne kompanije za trgovanje kriptovalutama omogućila je nekome da kupi ogromnu količinu bitkoina i to za nula dolara.

Izvor: B92

Subota, 24.02.2018.

14:53

Kupio je enormnu količinu bitkoina za 0 (nula) $
(Foto: Thinkstock)

Japanska kompanija za trgovinu kriptovalutama, Zeif, sada bori sa korisnikom koji je kupio 20 biliona dolara vredne bitkoine, a za nula dolara.

Problem je naizgled, bio prost - manja greška u sistemu naplaćivanja, omogućila je da Zeif na nekoliko minuta bitkoin prodaje za nula dolara. Jasno je da su neki korisnici to pokušali da zloupotrebe, a jedan je u tome i uspeo, pa je kupio bitkoine vredne 20 biliona dolara.

Naravno, transakcija je ubrzo proglašena nevažećom, ali je primer onoga na šta upozoravaju analitičari – koje regulatorno telo bi trebalo da „uskoči“ kod rešavanja ovakvih problema?.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: