Peković založio hotel za kredit

Elitnim bečićkim hotelom Mediteran ubuduće će gazdovati podgorička kompanija Spencer&Hill, košarkaša Nikole Pekovića.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

19:56

Peković založio hotel za kredit
Starsportphoto

Peković je odmah nakon knjiženja založio hotel za novi kredit od šest miliona evra, pišu crnogorski mediji.

Pred Novu godinu u katastarskoj evidenciji je obavljena promena, pa se vlasništvo nad hotelom umesto na ime Pekovića, koji ga je kupio pre pola godine, vodi na firmu Spencer&Hill sa sedištem u Piperskoj ulici u podgoričkom naselju Zagorič.

Firma je, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), osnovana u januaru prošle godine, a odmah nakon uknjiženja uzela je kredit kod jedne crnogorske banke od šest miliona evra. Hipoteka je hotelski kompleks u Bečićima.

Pekovićeva firma je sa bankom zaključila ugovor 21. decembra, da bi pet dana kasnije, kako se navodi u katastarskoj evidenciji, bila upisana hipoteka. Kao osnov sticanja vlasništva nad hotelom upisana je odluka o povećanju kapitala, jer je Peković unošenjem hotela u firmu povećao kapital.

Peković je 100-procentni vlasnik i ovlašćeni zastupnik, dok je Dragan Panić izvršni direktor firme.

Firma je registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih objekata, a kapital joj je 25 miliona. Inače, na hotelskom kompleksu i dalje stoji hipoteka iste banke iz septembra, kada se kod nje Peković zadužio za tri miliona evra.

Peković je kupio atraktivni hotel za svega 8,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: