Provozajte se Koridorom iz helikoptera/FOTO

Koridor 10 se privodi kraju i trebalo bi da bude uskoro završen, bar ako je verovati najavama predstavnika vlasti.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

09:50

Provozajte se Koridorom iz helikoptera/FOTO
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Koridor 10 je jedan od najvažnijih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz Srbiju i povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Makedoniju i Grčku, a na fotografijama možete videti kako on izgleda iz vazduha.
Tanjug/Zoran Žestiæ
Nedavno je i premijerka Srbije rekla da „konačno završavamo Koridor 10, na žalost, mnogo godina kasnije nego što je trebalo“. Prema njenim rečima, nakon završetka koridora, Srbija će moći bez opterećnja u EU.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Takođe, najavljeno je da će posle sedam godina od početka gradnje Obilaznice oko Dimitrovgrada, koja je deo istočnog kraka Koridora 10, konačno biti završena.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Obilaznica oko Dimitrovgrada jedna je od "najsporijih" deonica na srpskim koridorima, jer se osam kilometara puta gradi sedam godina. Posle bankrota austrijske "Alpine" i raskida ugovora sa bugarskom kompanijom "Trejs", ni grčki "Aktor" nije uspeo da završi posao u roku koji je ugovorio.
Foto:Tanjug/ Zoran Žestiæ
Planirano je da se radovi okončaju 21. marta, ali zbog finansijskih problema sa kojima se suočila grčka kompanija, čiji računi su bili u blokadi godinu i po dana rok je ponovo probijen. Ovih dana će, konačno, kako najavljuju iz "Koridora" biti stavljena tačka na ovaj projekat.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ
Tanjugov fotoreporter prošao je vazdušnom linijom trasom Koridora 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: