Ako biste vilu u BG, spremite tričavih 15 mil €

I Srbija ima velelepne vile za stanovanje, a takve nekretnine u Srbiji dostižu cenu od neverovatnih nekoliko miliona evra.

Izvor: B92

Subota, 16.12.2017.

09:37

Ako biste vilu u BG, spremite tričavih 15 mil €
(Foto: Thinkstock)

Najskuplja koja je u oglasima je čak 15 miliona, ali i one imaju kupce, iako agenti ukazuju da je broj ekskluzivnih klijenata vidno opao.

Raspon cena od milion do 5 miliona evra

Prema rečima agenata za nekretnine za kupovinu luksuzne vile u Beogradu potrebno je izdvojiti minimum milion evra do 1,5 miliona.

“Primera radi, u ponudi je vila u Omladinskoj po ceni od 1,5 miliona evra, zatim vila u Jezdićevoj za 1,85 miliona, pa u Augusta Cesarca za 4,2 miliona evra...”, nabraja se.

Kako objašnjavaju, princip na terenu je takav da se luksuzne vile ne prodaju po kvadratnom metru. Jedna je, kaže, uknjižena cena kvadrata, a druga je realna cena kvadrata koju vila poseduje.

“Njihova cena se određuje u zavisnosti od veličine placa, od toga da li vila poseduje bazen ili mogućnost da ga naknadno napravite, zatim od godine gradnje i naravno od lokacije koja je primarna”.

Dedinje je godinama broj 1, političari i sportisti glavna klijentela

Luksuzne vile koje koštaju po 3, 4, 5 miliona se nalaze u elitnim i rezidencijalnim delovima prestonice - na Dedinju i Senjaku. Ti delovi grada su, možemo reći, “srpski Monako u malom” i rezervisani su mahom za one sa odličnim poslovima i dubljim džepovima. Slično kaže i naša sagovornica.

“Najviše luksuznih vila ima na Dedinju, a klijenti koji su zainteresovani su sportisti, političari, biznismeni ili je potražnja tih nepokretnosti za smeštanje prostorija ambasada, konzulata”, objašnjava sagovornica Halo oglasa.

Apsolutni šampion u ponudi je trenutno vila od neverovatnih 15 miliona evra koja se prostire na 850 kvadratih metara. Smeštena je na placu od 143 ara u Užičkoj ulici, u samom srcu prestonice, a zbog tih karakteristika pogodnija je za rezidenciju nego za privatno lice. Privatno lice može da pazari luksuz na koji nema zamerke i za bar tri puta manje novca.

Ipak, iako se nude luksuzne vile, iako i one pre ili kasnije nađu dovoljno platežno sposobnog kupca, poslednjih nekoliko godina tražnja opada.

“Poslednjih par godina je smanjena potražnja za ekskluzivnim vilama u Beogradu i klijentela se vidno smanjila. Pojedine vile se prodaju više od dve godine”, objašnjava Gordana Raičević dodajući da je teško reći u procentima koliko je potražnja smanjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: