A mislili ste da je vama teško da se provučete kroz vrata na parkingu

Uvlačenje i izvlačenje iz supersportskog automobila nikako se ne preporučuje onima koji imaju zdarvstvenih problema sa leđima. Ipak, čini se da je na ovom modelu situacija dodatno otežana.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2018.

16:45

A mislili ste da je vama teško da se provučete kroz vrata na parkingu
Screenshot YouTube

Često nam se dešava da sa mukom izlazimo i ulazimo u automobile parkirane u nekoj javnoj garaži ili na parkingu tržnih centara i supermarketa.

Prosečne spoljne dimenzije automobila rastu iz generacije u generaciju, pa ova parking mesta izgledaju sve manja i manja, a vozila poređana kao sardine ostavljaju premalo prostora za dostojanstven izlazak kroz vrata.

Ovaj problem je prisutan kod putničkih vozila, koja su ipak projektovana tako da maksimalno olakšaju ulazak u kabinu vozaču i putnicima. Šta tek onda mogu da očekuju vlasnici sportskih modela?

Kod ove vrste vozila prvi problem predstavlja niska pozicija sedišta, a kada nekako uspete i da se iskobeljate iz njih, može da vas sačeka novi izazov u vidu nastandardnih vrata, kao što je to slučaj na Fordu GT prethodne generacije.

Kakve sve glavobolje mogu da stvore neobična vrata vozaču i suvozaču ovog dvoseda, pokazao je Dag DeMuro na svom YT kanalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: