Jeep Grand Wagoneer će stići prekasno?

Iako Jeep očajnički treba SUV sa tri reda sedišta kako bi parirao glavnim konkurentima poput Forda i Chevyja, njegov dugo očekivani Grand Wagoneer možda neće doneti očekivan napredak.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

16:45

Jeep Grand Wagoneer će stići prekasno?

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) je jedavno u svom petogodišnjem planu najavila dolazak najvećeg SUV iz Grand Cherokee porodice, ali dok se on iščekuje, tržište bi moglo da preokrene situaciju koja je trenutno izuzetno povoljna za SUV klasu.

Analitičari tržište smatraju da bi u narednih pet godina mnogo toga moglo da se promeni, pre svega zbog konstantnog rasta cene goriva, smanjene prodaje vozila u SAD, te porasta cene sirovih materijala, što sve zajedno podiže cenu konačnog proizvoda.

"Prozor za priliku se zatvara, Grand Wagoneer je mogao da bude pogodak kada je najavljen prvi put, ali vremenom će ga biti sve teže prodati", smatra dugogodišnji vlasnik salona prodaje FCA vozila koji je želeo da ostane anoniman.

FCA ima u planu Grand Wagoneer još od 2016, kao kunkurenda Land Rover Range Roveru, ali se on još čeka.

Naravno, ime Jeep će sigurno da ga prodaje, ali je pitanje da li može da dostigne nivo koji bi sada možda imao.

Grand Wagoneer je najavljen za kraj 2019, ili možda čak početak 2020. Do tada bi slika automobilskog tržišta mogla da bude potpuno drugačija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: