Snimak Uberovog gaženja žene: Nije sve kako se tvrdi

Video snimak fatalne nesreće u kojoj je autonomno test vozilo pregazilo ženu pešaka u Arizoni otkriva pozadinu incidenta u kojem je učestvovao Volvo XC90 kompanije Uber.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

09:09

Snimak Uberovog gaženja žene: Nije sve kako se tvrdi

Pre nekoliko dana stradala je 49-godišnja Ilejn Hercberg kada je prelazila ulicu sa biciklom van pešačkog prelaza, a u tom trenutku na nju naleteo automobil kojim je upravljala tehnologija za autonomnu vožnju, dok je za upravljačem sedeo test vozač.

Snimak pokazuje da operater u vozilu, indentifikovana kao 44-godišnja Rafaela Vaskes, nije gledala na put tokom vožnje.

Video pobija tvrdnje policije u lokalnom gradu Tempi da je žrtva iznenada iskoračila ispred vozila i da je bilo teško izbeći udes u bilo kom režimu vožnje.

Na snimku se jasno vidi da je žena već prešla jednu od dve trake na putu i do koračajući uz bicikl, kada je na nju naletelo vozilo, ali ju je bilo teško opaziti sve dok je nisu obasjali farovi automobila.

Policija Tempe i lokalne vlasti još uvek istražuju incident.

Upozorenje! Video je uznemirujućeg sadržaja!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: