Ni kod Googlea nema džabe [podcast]

Sa događajima za ovu godinu konačno smo završili. Život je i pored njih tekao, čemu svedoči i ova epizoda.

Izvor: B92

Subota, 05.12.2020.

08:00

Ni kod Googlea nema džabe [podcast]
Ovako je poèelo - Google predstavlja servis Photos na I/O-u 2015. / Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Da su neke životne istine jednostavno takve kakve su, ovog puta ukazuje nam Google. Kako besplatnog ručka nema, neograničeno čuvanje fotografija na servisu Google Photos (ponuda je važila za verzije fotografija koje je Google kompresovao) do 1. juna 2021. godine plaćaće neko drugi, a posle toga korisnici svojim novcem. Šta se do tog dana zatekne na nalozima neće biti tarifirano. Apple je odlučio da svima koji zarađuju manje od milion dolara smanji proviziju na transakcije kroz App Store na 15%, M1 i prvi Mekovi na njegovim čipovima i dalje su goruća tema kompjuterskog sveta, a na drugoj strani Qualcomm je predstavio novi čip za najbolje Androide koje ćemo videti u 2021. godini.

Američki izbori otkrili su nam i to da Facebook i Twitter imaju urednike koji se aktiviraju po potrebi, a jedan od predsedničkih kandidata imao je priliku da iskusi kako to u praksi izgleda. Koja su pitanja time otvorena i zašto je važno osvrnuti se i na to, saznajte u 109. epizodi Tehnopolis podcasta.

Hvala na slušanju!

Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan), Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: