Huawei Mate 30 za koji dan stiže u Evropu?

Huawei je svoj najnoviji premijum model telefona visoke klase - Mate 30 Pro zvanično predstavio još u drugoj polovini septembra, ali prodaja tog uređaja u Evropi još uvek nije počela.

Izvor: B92

Petak, 01.11.2019.

09:00

Huawei Mate 30 za koji dan stiže u Evropu?
Foto: Huawei

Glavni razlog za to svakako je nemogućnost dobijanja Googleovih sertifikata za korišćenje Play servisa, usled zabrane poslovanja američkih kompanija sa Huaweijem koju je uveo predsenik SAD Donald Tramp.

Ako je, međutim, verovati najnovijim glasinama iz Kine, Huawei Mate 30 Pro bi, na kraju, ipak trebalo da se pojavi na evropskom tržištu.

Koliko će prodaja biti uspešna, teško je reći u ovom trenutku, pogotovo ako se situacija sa trgovačkim ratom nastavi i uređaji budu isporučeni bez Googleovih servisa.

U poslednjih nekoliko nedelja, američka administracija je najavila (delimično) ukidanje zabrane poslovanja sa Huaweijem za određene američke kompanije. Još uvek, međutim, nije poznato da li se na tom spisku nalazi i Google.

Bilo kako bilo, kada se pojavi na tržištu "običan" Huawei Mate 30 bi trebao da se prodaje po ceni od 799, Mate 30 Pro po ceni 1.099 evra, dok bi 5G verzija trebalo da bude za oko 100 evra skuplja od Pro modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: