Telekom Srbija donirao 100 miliona dinara za opremanje 100 računarskih kabineta

Zahvaljujući glasovima građana, informatički kabineti u još 20 osnovnih škola u Srbiji biće opremljeni savremenom računarskom opremom.

Izvor: B92

Sreda, 26.05.2021.

15:50

Telekom Srbija donirao 100 miliona dinara za opremanje 100 računarskih kabineta
Foto: Telekom Srbija

Telekom Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz projekat "Stvaramo znanje", već pet godina podržava razvoj informatičke pismenosti kod najmlađih i do sada je uložio 100 miliona dinara u opremanje 100 informatičkih kabineta u 100 osnovnih škola u svim krajevima naše zemlje.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svake godine daje predlog 40 osnovnih škola kojima nedostaje informatička oprema i koje učestvuju u glasanju na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet.

Odluku o tome koje škole će dobiti vrednu donaciju Telekoma Srbija donose građani. Škole su podeljene u četiri geografske oblasti, kako bi đaci u svim krajevima zemlje imali podjednak pristup savremenoj informatičkoj opremi, saopšteno je iz Telekoma.

Po završetku glasanja, u svakom ciklusu bira se 20 škola, po pet iz svake oblasti, koje dobijaju novu računarsku opremu. Spisak nagrađenih škola u okviru ovogodišnjeg ciklusa projekta "Stvaramo znanje" možete pronaći na sledećem linku.
Foto: Telekom Srbija
U strateškom opredeljenju da podršku usmeri na unapređenje uslova za sticanje znanja i razvoj mladih talenata, Telekom Srbija pokrenuo je projekat "Stvaramo znanje" 2017. godine, kada je informatika uvedena kao obavezan predmet u osnovne škole, sa ciljem da dodatno podrži uključivanje osnovaca u svet digitalnih tehnologija, kako bi uz podršku nastavnika stekli odgovarajuća znanja i veštine.

Projekat "Stvaramo znanje" deo je krovnog programa Telekoma Srbija "Pokrećemo pokretače" koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice.

Projekat prati savremene tokove u obrazovanju i potrebu za unapređenjem digitalne pismenosti od samog početka školovanja, što potvrđuje i stav nadležnih institucija da od prošle godine i za učenike prvog razreda osnovnih škola bude uveden novi predmet pod nazivom "Digitalni svet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: