Doneli odluku: Zamrznute cene osnovnih prehrambenih proizvoda

Vlada Severne Makedonije donela je odluku o određivanju najviših cena osnovnih životnih namirnica u prodavnicama na veliko i malo.

Izvor: haber.ba

Nedelja, 05.12.2021.

19:05

Doneli odluku: Zamrznute cene osnovnih prehrambenih proizvoda
Ilustracija: Kzenon/Shutterstock

One će važiti najmanje do 31. januara 2022.

Tom odlukom se određuju najviše cene osnovnih prehrambenih proizvoda – hleba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mleka sa 2,8 odsto, 3,2 odsto i 3,5 odsto mlečne masti, svežeg mesa i suhohomesnatih proizvoda, starog sira i mladog sira.

Najviše cene tih proizvoda se utvrđuju na nivo cena koje su primenjivanje 1. decembra 2021. godine u prodavnicama na veliko i prodavnicama na malo.

Odluka će se primjenjivati do 31. januara 2022. godine, sa mogućnošću produženja ako situacija na tržištu to i dalje bude zahtevala – istče se se u saopštenju Vlade Severne Makedonije.

Ministar ekonomije Krešnik Bekteši je na Fejsbuku objavio da je ta odluka donesena na predlog njegovog ministarstva i da su "isključene cene na privremenim popustima koje su važile 1. decembra 2021. godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: