Prodaje se "Rosijev" brend

Multinacionalna investiciona kompanija Investkorp se sprema da proda italijanski brend motociklističke odeće Daineze (Dainese).

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.12.2021.

09:30

Prodaje se
Foto: Abdul Razak Latif/Shutterstock

Firma s 49-godišnjom tradicijom, koju promoviše motociklistički trkač Valentino Rosi, mogla bi da bude procenjena na oko 750 miliona evra, javlja Rojters.

Investkorp sa sedištem u Bahreinu, koji ima istoriju s prodajom luksuznih brendova, uključujući Guči i Tifani, angažovao je Lazard da pokrene proces prodaje italijanske kompanije početkom 2022. godine, rekao je britanskoj agenciji jedan dobro obavešten izvor pod uslovom da ne bude imenovan.

Multinacionalni investitor Investkorp, koji je preuzeo kontrolu nad Dainezeom 2014. za 130 miliona evra, namerava da inkasira oko 750 miliona evra od prodaje, a ako uspe, mogao bi da zaradi skoro šest puta više nego što je uložio u kupovinu.

Iz Dainezea i Investkorpa su odbili Rojtersov zahtev za komentarom.

Investkorp, koji je do kraja prve polovine ove godine upravljao imovinom vrednom 37,6 milijardi dolara, ostvario je više od osam akvizicija ove godine preko svog fonda privatnog kapitala i tehnološkog fonda u čijem su fokusu evropska tehnološka preduzeća.

Pod vlasništvom Investkorpa, Daineze je više nego utrostručio svoju zaradu iz osnovne delatnosti i diverzifikovao asortiman proizvoda nudeći i zaštitnu opremu za zimske sportove, biciklizam i jahanje.

Kompanija, osnovana 1972. godine u severoistočnom italijanskom gradu Kolčereza u blizini Vićence, takođe se svrstava među vodeće proizvođače zaštitnih kaciga na tržištu motocikala preko svog brenda AGV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: