Vrednost 120.000 evra: Zrenjanin dobio nov fudbalski balon

Grad Zrenjanin i naselje Mužlja dobili su još jedan savremen sportski prostor, namenjen, pre svega, najmlađima, a povodom 80. godišnjice Fudbalskog kluba "Lehel". U okviru tog sportskog centra otvoren je balon na terenu za fudbal sa veštačkom podlogom.

Izvor: B92.net

Nedelja, 17.10.2021.

12:00

Vrednost 120.000 evra: Zrenjanin dobio nov fudbalski balon
Ilustracija: Depositphotos, Krivosheevv

Kako se navodi u saopštenju na sajtu grada, zahvaljujući uspostavljenoj saradnji kluba iz Mužlje sa FK "TSC" iz Bačke Topole, nakon što je krajem prošle godine izgrađen teren, brzo se otišlo i korak dalje i za skoro 150 devojčica i dečaka koji treniraju fudbal u "Lehelu" obezbeđeni su odlični uslovi za trening i u zimskom periodu.

Teren je dimenzija 42x22 metra, a ukupna vrednost investicije iznosi 120.000 evra - polovina sredstava uložena je u izgradnju samog terena, a polovina u postavljanje balona.

Simboličnim presecanjem vrpce, balon su otvorili član Gradskog veća grada Zrenjanina i član Saveta MZ "Mužlja" Jožef Stojko, predsednik FK "Lehel" Mihalj Vaci i generalni direkor FK "TSC" Sabolč Palađi.

Svečanosti su prisustvovali Laslo Kormanjoš, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Janoš Puškaš, direktor Pedagoškog zavoda Vojvodine, a ispred Grada Zrenjanina članovi Gradskog veća Saša Kandić i Dejan Damjanović, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković.

Kako je istaknuto prilikom uspostavljanja saradnje između "Lehela" i kluba iz Bačke Topole, cilj sportske saradnje jeste omasovljenje fudbalskog sporta i stvaranje što boljih uslova za bavljenje fudbalom na teritoriji cele Vojvodine, posebno na mestima na kojima se vidi da ima interesa za međusobnu saradnju i gde se mladi bave fudbalom.

Tom prilikom, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je da su Mužlja i FK "Lehel" sredina u kojoj se mnogo dece bavi sportom, a fudbal je najmasovniji i najpopularniji, ne samo u toj sredini već i na celoj teritoriji grada. Podsetio je da na teritoriji grada ima 30 registrovanih fudbalskih kolektiva, koji broje više od 2.500 fudbalera, kao i da postoji više od 40 travnatih fudbalskih terena.

Međutim, balona na fudbalskim terenima do danas je bilo svega dva - u sportskom centru "Bambi" u naselju "Zeleno polje" i FK "Sporto", u Ulici Pere Dobrinovića. Otvaranje balona u Mužlji lep je doprinos razvoju sportske infrastrukture grada, posebno u godini u kojoj, između ostalog i zbog ovakvih projekata i aktivnosti, Zrenjanin nosi titulu "Evropskog grada sporta", zaključuju se u zvaničnom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: