Đaci iz Kleka organizuju humanitarnu predstavu

Pod sloganom "Budi human i kulturan", Dramska sekcija Osnovne škole "Jovan Dučić" iz Kleka i ove godine će organizovati humanitarnu predstavu, a prikupljena sredstva biće uplaćena Dečijem odeljenju Opšte bolnice "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu.

Izvor: zrenjaninski.com

Subota, 20.05.2023.

10:33

Đaci iz Kleka organizuju humanitarnu predstavu
Foto: Shutterstock/acceptphoto

Pozorišni komad "Mnogo nemira zbog Šekspira" za učenike viših razreda zrenjaninskih škola biće izveden u utorak, 23. maja, sa početkom u 12 sati, u Kulturnom centru Zrenjanina, navodi Zrenjaninski.com.

"Ova predstava je proglašena za najbolju u celosti na republičkoj smotri „Velika školska pozornica“ u Topoli. Takođe je selektovana među najbolje na još dva festivala. S obzirom na to da je akcija naše Dramske sekcije prošle godine uspela i pokazala da možemo biti i humani i kulturni u isto vreme, učenici škole iz Kleka su inicirali novu, jer mislimo da možemo i moramo opet. Budimo humani i kulturni, to je najmanje što u ovim teškim vremenima možemo", poručuje direktorka OŠ "Jovan Dučić" Ranka Žuža i dodaje da je cena ulaznice sto dinara.

Pozorišni komad Tereze Janjić „Mnogo nemira zbog Šekspira“ režirala je Tatjana Dursun. U predstavi igraju Jovan Milosavljević, Jovana Trkulja, Teodora Terzić, Sara Simsija, Mladen Balać, Rastko Marković, Novak Kesić, Jovan Grbić, Katarina Mijanović, Marina Pribić, Vanja Reljin, Jovana Kiza, Ana Janjanin, Kalina Mišić, Kristina Spasojević, Helena Šimon i Jana Danić.

Autorka kostima je Blagovesta Vasileva, dizajn zvuka potpisuje Muzička škola "Josif Marinković" iz Zrenjanina, a tehničku podršku pruža Boris Ratković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: