Zrenjaninski pijačni trgovci nezadovoljni: Konkurencija su nam marketi

Iako su cene na gradskim pijacama znatno niže u odnosu na one u marketima, proizvođači i prodavci nisu zadovoljni prodajom. Konkurenciju vide u trgovinskim lancima.

Izvor: rtvsantos.com

Četvrtak, 17.06.2021.

16:19

Zrenjaninski pijačni trgovci nezadovoljni: Konkurencija su nam marketi
Foto: BGStock72/Shutterstock

Pijačni prodavci i proizvođači ističu da su u nezavidnom položaju i dodaju da su cene pristupačne i nisu menjane radi bolje zarade. O kvalitetu voća i povrća na zrenjaninskim tezgama ne treba ni diskutovati,ali se ipak veliki broj kupaca odlučuje da kvalitet zameni bržom i jednostavnijom kupovinom u trgovinama, po principu “sve na jednom mestu”, prenosi rtvsantos.com.

Oni proizvođači koji imaju stalne mušterije su u nešto boljoj situaciji, sigurni su da će bar deo izložene robe biti prodat redovnim kupcima. Jedan od onih koji ima stalne kupce je Dragan Milin iz Farkaždina, proizvođač jagoda i povrća. Kako kaže- zadovoljan je,ali uvek može i bolje.

Na gradskim tezgama u ponudi je sezonsko voće čije se cene kreću od 100 dinara, koliko košta kilogram breskvi, do 200 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za kilogram kajsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: