Zrenjanin - Ekonomija - B92 Lokal

Zrenjanin se za kapitalne investicije zadužuje pola milijarde dinara

Skupština grada Zrenjanina usvojila je odluku o zaduživanju tog grada radi finansiranja kapitalnih investicija u iznosu od 491,4 miliona dinara.

Izvor: Beta Zrenjanin
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, uroszunic
Ilustracija: Depositphotos, uroszunic

Od tog novca za izradu tehničke dokumentacije za različite projekte, Grad Zrenjanin planira kreditna sredstva u iznosu od 62,7 hiljada dinara.

U pitanju su infrastrukturni projekti koji se tiču sanacije, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica, atmosferske kanalizacije, kanalizacione i vodovodne mreže, poboljšanja energetskih svojstava objekata i sanacije gradske deponije.

Za izvođenje različitih građevinskih radova, grad planira kreditna sredstva u iznosu od skoro 400 miliona, a najznačajniji su druga faza sanacije i adaptacije Gradskog stadiona - 119 miliona. Za kompletnu rekonstrukciju ulica, trotoara i biciklističkih staza na teritoriji grada planirano je 100 miliona dinara, a radiće se i na bušenju bunara i izgradnju kanalizacije u nekoliko naseljenih mesta.

U planu je rekonstrukcija vodovodne mreže u gradskom naselju "Ruža Šulman", komunalno opremanje industrijske zone "Jugoistok" i komunalno opremanje izbegličkog naselja u Kleku.

Kako je navedeno, 30 miliona dinara kredita namenjeno je za pribavljanje zemljišta u javnu svojinu putem eksproprijacije, za potrebe različitih infrastrukturnih projekata.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je novinarima da se budžet Grada puni na zadovoljavajući način, te da je, na osnovu saglasnosti Ministarstva finansija Vlade Srbije, Gradu Zrenjaninu omogućeno kreditno zaduženje u iznosu nešto većem od 491 milion dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.