Zrenjanin - Ekonomija - B92 Lokal

Zrenjanin daje 1,5 miliona za unapređenje jedne vrste proizvodnje

Grad Zrenjanin raspisao je prvi put javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje iz čijeg je budžeta za tu namenu izdvojeno 1,5 miliona dinara, objavljeno je na sajtu grada.

Izvor: Beta Zrenjanin
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, eivanov
Ilustracija: Depositphotos, eivanov

Sredstva će, kako je precizirano, biti dodeljena za nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju, a deo su ostalih mera ruralnog razvoja.

Odlukom o budžetu Grada Zrenjanina za 2021. godinu izdvojene su subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama, u iznosu od 1,5 miliona dinara, a iznos podsticaja po korisniku iznosi do 150.000 dinara.

Dodela sredstava za navedene nabavke, kontrolu zemljišta i plodova i sertifikaciju, kao i za druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju, u iznosu su od 75 odsto od ukupne vrednosti investicije. Detaljne informacije dostupne su na sajtu grada Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.