Pomažu sugrađanima duže od 140 godina - sada neki žele da im se oduže

Članovi Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina pokrenuli su akciju i pozvali ljude da pomognu u sređivanju prostorije Crvenog krsta Zrenjanin, koja je trenutno u izuzetno lošem stanju.

Izvor: zrenjaninski.com

Subota, 17.07.2021.

10:15

Pomažu sugrađanima duže od 140 godina - sada neki žele da im se oduže
Ilustracija: Depositphotos, AllaSerebrina

Kako piše Zrenjaninski portal, Skupština Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina nedavno je održana u velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanina. To je učinjeno kako bi se, na simboličan način, odalo priznanje aktivistima i volonterima koji su dali veliki doprinos u postojećoj zdravstvenoj krizi.

“Kancelarija Crvenog krsta je jedina volonterska organizacija u Zrenjaninu koja u kontinuitetu funkcioniše duže od 140 godina. Volonteri okupljeni oko ove organizacije su nas mnogo puta kroz istoriju zadužili svojim delovanjem. A prethodna godina je pokazala zbog čega treba da negujemo i delimo vrednosti koje oni promovišu”, navode zrenjaninski poslodavci

Oni ističu da je u godini iza nas, kao i u aktuelnoj, funkcionisanje lokalne zajednice bilo skoro nezamislivo bez volontera. Oni su donosili namirnice najstarijima, delili pakete pomoći za najugroženije, aktivno učestvovali u sprovođenju masovne imunizacije. U neka malo srećnija i ne tako davna vremena, gotovo nijedno gradsko dešavanje u Zrenjaninu nije prolazilo bez njihove pomoći, podrške ili nadzora.

Takođe, kancelarija Unije poslodavaca u Zrenjaninu i sama se oslanjala na volontere Crvenog krsta. To je činila u organizaciji sajma privrede ZRBIZNET i Dečije pijace.

"Sada, mislimo da je pravo vreme da uradimo nešto i mi za njih. Kao što smo najavili na sednici Skupštine, želimo da adaptiramo i opremimo prostor u sklopu Crvenog krsta, u kojem će volonteri provoditi slobodno vreme. U narednom periodu našim članovima ćemo dostaviti specifikaciju radova koje je potrebno obaviti, neophodnog materijala i opreme. Predstoji nam ozbiljan rad na osposobljavanju ovog prostora. Značiće nam svaka pomoć, finansijske ili materijalne prirode", navodi Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: