Zrenjanin - Ekonomija - B92 Lokal

Na prodaju nekada uspešna zrenjaninska fabrika

Stečajni upravnik fabrike Radijator Miloš Borovačnin zakazao je za 10. jun prodaju imovine nekada uspešne zrenjaninske livnice, čije je sedište u međuvremenu premešteno u Beograd. Prodaja se obavlja metodom javnog nadmetanja.

Izvor: zrenjaninski.com Zrenjanin
Podeli
Foto: PopTika/Shutterstock
Foto: PopTika/Shutterstock

Imovina, u koju spadaju nekretnine, oprema, avansi, zalihe i potraživanja, procenjena je na 2.074.152.655 dinara. Početna cena na javnom nadmetanju iznosi 414.830.531 dinar.

Samo otkup prodajne dokumentacije potencijalnog kupca koštao bi 288.000 dinara, prenosi zrenjaninski.com.

Od nepokretne imovine, „Radijator“ ima pogone, upravnu zgradu, gradsko građevinsko zemljište od oko 5.000 kvadrata i stambeni objekat u ulici Slobodana Bursaća.

„Radijator“ je u stečaju od februara 2017. godine. Predlog za otvaranje stečaja podnela je zrenjaninska firma „VVV“. Obrazloženje je bilo da stečajni dužnik ne može da odgovori svojim novčanim obavezama u roku od 45 dana od dana dospelosti obaveze.

Iako se kompletna imovina „Radijatora“ nalazi u Zrenjaninu, stečajni postupak se vodi pred Privrednim sudom u Beogradu, jer je bivši vlasnik u jednom trenutku promenio sedište firme i sa zrenjaninske je preselio na beogradsku adresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu