Završeni radovi na jednoj od najznačajnijih prolećnih putnih investicija u Zrenjaninu

Završeni su radovi na asfaltiranju i pušten je u saobraćaj put od raskrsnice s državnim putem Zrenjanin - Novi Sad do ulaska u naseljeno mesto Aradac.

Izvor: dnevnik.rs

Ponedeljak, 16.05.2022.

12:00

Završeni radovi na jednoj od najznačajnijih prolećnih putnih investicija u Zrenjaninu
Foto: Grad Zrenjanin/Aleksandar Blanuša

Preostalo da se postavi i zaštitna ograda između kolovoza i biciklističke staze, čime će se povećati bezbednost te kategorije učesnika u saobraćaju.

Ovo je, kako kažu u Gradu, jedna od najznačajnijih ivesticija ovog proleća, kada je u pitanju obnova ulica i puteva na njegovoj teritoriji, jer se radi o deonici dužine preko dva kilometra, na kojoj je urađen potpuno nov kolovoz, od podloge do asfaltiranja. Vrednost investicije je 102 miliona dinara, a radove na rehabilitaciji izvelo je preduzeće iz Subotice.

Pešačka staza pored zgrade "Lesnina", na teritoriji MZ "Dositej Obradović" takođe je u potpunosti završena, postavljen je pločnik od behatona i zasađen nov drvored srebrnolisnog javora, a posebno su izvedeni bočni ulazi u najdužu zgradu u Zrenjaninu. Ti prostori takođe su popločani i s trotoarom čine jedinstvenu celinu i vizuelnu i funkcionalnu. Radove na rekonstrukciji trotoara i popločavanju behatonom izvelo je jedno zrenjaninsko preduzeće.

U okviru radova na obnovi kolovoza i rekonstrukciji puteva na teritoriji Grada Zrenjanina, pretodnih dana izvedeni su radovi na asfaltiranju Krajiške ulice, na teritoriji MZ "Sava Kovačević". Ova ulica, dužine oko 320 metara, nalazi se u blizini gradskog kupališta "Peskara" i čini jednu od bočnih veza između dve glavne saobraćajnice koje vode ka kupalištu - Mostarske i Ulice 9. maja.

Dotrajao kolovoz u toj ulici zamenjen je novim asfaltom, a benefite od ove investicije, osim žitelja Krajiške ulice, imaće i stanovnici susednih ulica, kao i oni koji se kreću ka "Peskari", piše Dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: