Raspisana dva javna poziva za dodelu sredstava poljoprivrednicima u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura raspisao je dva javna poziva za dodelu sredstava poljoprivrednicima.

Izvor: zrenjaninski.com

Ponedeljak, 04.07.2022.

07:55

Raspisana dva javna poziva za dodelu sredstava poljoprivrednicima u Zrenjaninu
Foto: Depositphotos/svedoliver

Jedan poziv se odnosi na korišćenje sredstava za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju. Drugi se tiče dodele sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina.

Za podizanje i opremanje plastenika u ovogodišnjem budžetu je izdvojeno dva miliona dinara, a iznos odobrenih sredstava po jednoj prijavi iznosi do 150.000 dinara. Oni koji žele da učestvuju u ovom pozivu moraju imati registrovano poljoprivredno gazdinstvo, biti sa teritorije grada i ne mogu biti stariji od 40 godina.

Na podršku grada mogu računati i poljoprivrednici koji se bave organskom proizvodnjom. Naime, gradonačelnik je raspisao poziv za korišćenje sredstava za nabavku semena i sadnog materijala, dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, zatim kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju. I za ove namene je iz budžeta izdvojeno dva miliona dinara. Iznos sredstava po jednoj prijavi može biti do 200.000 dinara.

Pravo učešća imaju oni koji planiraju da započnu organsku proizvodnju, kao i proizvođači koji su u postupku konverzije, sertifikacije ili već imaju zasnovanu organsku biljnu proizvodnju.

Rok za prijavu na oba poziva je 10. jul, piše Zrenjaninski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: