Priključivanje svih krakova vodovodne mreže: Nastavak radova na vraćanju infrastrukture u naselju Ruža Šulman

Naselje Ruža Šulman, prvo u Zrenjaninu, od srede 20. aprila imaće novi sistem vodovodne mreže, spajanjem novoizgrađene vodovodne mreže na novoizgrađeni deo glavnog voda.

Izvor: Novosti

Utorak, 19.04.2022.

10:20

Priključivanje svih krakova vodovodne mreže: Nastavak radova na vraćanju infrastrukture u naselju Ruža Šulman
Foto: Shutterstock/Andrea Slatter

Zbog izvođenja radova na spajanju svih krakova, u sredu 20. aprila u terminu od 8 do 17 časova, doći će do prekida vodosnabdevanja u ovom naselju i u susednim Malim ulicama od 8 do 17 časova, a narednih dana biće nastavljeni radovi na vraćanju infrastrukture, putne i one na zelenim površinama.

"Rok za završetak svih radova je 30. april i dugujemo zahvalnost stanovnicima ovog naselja na strpljenju i razumevanju tokom svih prekida vodosnabdevanja koji su bili neophodni da bi se svi objekti priključili na novu vodovodnu mrežu", ističe mr Siniša Gajin, zadužen za odnose sa javnošću u zrenjaninskom JKP Vodovod i kanalizacija, uz napomenu da je ovo samo prva faza generalne rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, prenose Novosti.

"Postavljena je nova vodovodna mreža od polietilenskih cevi visoke gustine u dužini od 2,5 kilometara, izgrađeni su šahtovi na zelenim površinama, kao i 36 novih betonskih šahtova sa poklopcima u kojima su izmešteni vodomeri iz objekata, a 12 postojećih je rekonstruisano, uz 10 novih podzemnih hidranata čime je povećana bezbednost objekata i povećan broj mesta za ispiranje vodovodne mreže", dodaje Gajin, ističući da su svi objekti, ukupno 48, priključeni na novu vodovodnu mrežu koja je pre pre toga u dva navrata isprana, dezinfikovana i punjena kako bi se izvršilo njeno testiranje, a izvršene analize pokazuju da nema degradacije vode nakon prolaska kroz novu mrežu.

Svaki priključak na mreži ima svoj ventil, kao i svaki krak vodovodne mreže, što će usloviti da u budućnosti prilikom radova na mreži ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onih delova u neposrednoj blizini kvara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: