Ekološka akcija "Zelena Srbija" održana i u Zrenjaninu

Simboličnim sađenjem japanske ukrasne trešnje, danas je u Zrenjaninu počela ovogodišnja akcija "Zelena Srbija" koju realizuje Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, u saradnji sa gradovima i opštinama i diplomatskim predstavništvima – ambasadama u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

13:43

Ekološka akcija
Foto: Depositphotos, amenic181

Zrenjanin su ovim povodom posetili Če Hjong Ćan, ambasador Južne Koreje, i Rut Stjuart, ambasadorka Australije, prenosi portal Zrenjaninski.

Ambasadorka Australije Rut Stjuart, koja nikada pre nije bila u Zrenjaninu, izjavila je da oduševljena toplom dobrodošlicom i da je veoma zadovoljna što učestvuje u jednoj ovakvoj akciji.

"Vojvodina je vrlo slična Australiji. Ravnica je, bez mnogo šuma, i svako novo drvo značajno doprinosi poboljšanju životne sredine. Bez zajedničke akcije na globalnom nivou biće nemoguće zaustaviti klimatske promene", izjavila je Stjuart.

Santovac: Zrenjanin sprovodi različite ekološke akcije

Ambasador Južne Koreje Če Hjong Ćan smatra da je zaštita životne sredine važnija i od razvoja privrede.

"Južna Koreja je planinska zemlja koja je ostala bez svog šumskog fonda u japanskoj okupaciji i korejskom ratu. Zato se pošumljavanju i ozelenjavanju pridaje velika važnost. To nam je važnije od privrede. Bez šuma nam prete prirodne katastrofe velikih razmera i zato smo sa oduševljenjem pružili podršku jednoj akciji kao što je ova današnja", izjavio je Če Hjong Ćan.

Zrenjanin je već dosta uradio na pošumljavanju i ozelenjavanju, istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

"Ovo je samo jedna od akcija koju sprovodimo. Na sve moguće načine se trudimo da posadimo što više drveća, kroz različite akcije i projekte. Obezbedili smo i sredstva za rekonstrukciju jednog parka. Svako od nas može da pruži svoj doprinos i svako drvo je dragoceno", izjavio je Santovac.


U akciji "Zelena Srbija", u ulici Vojvode Petra Bojovića, posađeno je 39 sadnica ukrasne japanske trešnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: