Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Donete mere za Fabriku vode: Preduzeću se zabranjuje raspolaganje imovinom

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje kojim se odreduju mere obezbeđenja radi sprečavanja promene imovinskog položaja stečajnog dužnika - Fabrike vode, odnosno uništavanja poslovne dokumentacije.

Izvor: Beta Zrenjanin
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, suwannar1981.gmail.com
Ilustracija: Depositphotos, suwannar1981.gmail.com

Kako je u rešenju navela stečajni sudija Ljiljana Popov, zabranjuje se isplata sa računa bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika, a namene za koje se mogu vršiti plaćanja uz saglasnost upravnika su plaćanja bitna za očuvanje imovine Fabrike, proizvodnih postrojenja i održavanja tehnološkog procesa rada.

Rešenjem se zabranjuje raspolaganje imovinom Fabrike vode bez prethodno pribavljene saglasnosti privremenog stečajnog upravnika, a zabranjeno je i sprovođenje izvršenja prema Fabrici uključujući i zabranu koja se odnosi na ostvarivanje prava razlučnih i založnih poverilaca.

Stečajni sudija Ljiljana Popov navela je da mere obezbeđenja važe do okončanja prethodnog stečajnog postupka nad Fabrikom vode.

Agenciji za privredne registre - Registru privrednih subjekata naloženo je da mere obezbeđenja upiše u registar.

Predlog za pokretanje stečajnog postupka podnela je Erste banka, a Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu od 2004. godine kada je zbog nedozvoljene količine arsena u njoj zabranjena za piće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.